Laatste nieuws

Vacatures

- Voor ons ImpulsWoortblind Praat en Ontmoet Café in Den Haag zijn wij op zoek naar een tweetal vrijwilligers. Stichting BAB stelt haar ruimte ter beschikking voor deze laagdrempelige lotgenoten contact avonden voor mensen met de diagnose ADHD, ASS of een soortgelijke (GGZ) diagnose. Om de avonden goede PR en gastvrijheid te kunnen blijven bieden, zoeken wij mensen die een zekere mate van gastvrijheid hebben. Het zelf hebben van een diagnose zoals genoemd, is natuurlijk niet verplicht, maar een zekere mate van bekendheid met ADHD en/of ASS is een voordeel.

- Onze Stichting heeft sinds 1 januari dit jaar een nieuwe en eigen locatie op De Gaarde 51 in Den Haag. We willen dat natuurlijk feestelijk vieren met een tweetal open dagen met onze vrijwilligers en (zakelijke)relaties. Maar omdat we sinds de verhuizing ook steeds meer werk hebben gekregen, ontbreekt het ons gewoon aan geschikte vrijwilligers, die tijd en mogelijkheid hebben om het tweetal open dagen voor ons te organiseren. Het zelf hebben van een diagnose ADHD en/of ASS is natuurlijk niet verplicht, maar een zekere mate van bekendheid hiermee is een voordeel. Daarom zijn wij op zoek naar een tweetal vrijwilligers, die op projectbasis voor ons de organisatie op zich willen nemen. 

Buurt AED

Wij zijn betrokken met onze maatschappij en zeker onze directe omgeving. Het is een buurt met relatief veel ouderen en dus met een grotere kans op een hartaanval.

Daarom maken we onze nieuwe locatie graag bekend met een BuurtAED. Dit gaat in samenwerking met de Hartstichting en hun knowhow. 

Die bestaat uit het ondersteunen met deze crowdfunding en de mogelijkheid voor buurtbewoners om een AED cursus te krijgen.

Dus help ons, samen met onze buren en de Hartstichting, om onze wijk Hartveilig te maken en doneer!  Toekenning Haags Keurmerk.

''Margriet (52) weet sinds vijf jaar dat ze autisme heeft'' 

Ze voelde zich altijd al anders dan anderen. Maar aan autisme had Margriet Pakvis (52) nooit gedacht. Tot ze vijf jaar geleden de diagnose ASS kreeg. “Eindelijk snapte ik waardoor ik steeds weer vastliep in mijn leven.”

Lees het hele verhaal op (klik op de blauwe link)   https://www.libelle.nl/huis-tuin-feestje/dit-is-mijn-leven-autisme/ 

Informatiebijeenkomst 'Herstellen doe je Zelf' 

Woon je in Den Haag, ben je behandeld in de GGZ, ben je 18 jaar of ouder en wil je voorbereid worden op vrijwilligerswerk? Dan is de training Herstellen Doe Je Zelf wat voor jou! Meld je aan voor de informatiebijeenkomst op 21 augustus. 

 Voorbereiding op vrijwilligerswerk.

Het gaat hier om een informatiebijeenkomst over de training "Herstellen doe je Zelf". Deze training is speciaal voor deelnemers die last hebben (gehad) van psychische klachten die zoeken naar passende dagbesteding of vrijwilligerswerk.

De training wordt gegeven door ervaringsdeskundige begeleiders. Zij zijn dezelfde weg gegaan. Termen als "eigen kracht" en "zelfredzaamheid" krijgen pas waarde met een goede voorbereiding. Eerst geef je het verleden en de tijd in de GGZ een plekje. Welke sterke eigenschappen heb je gebruikt om overeind te komen in die tijd? Daarna focussen we ons op hoe je deze talenten kunt gebruiken voor het opbouwen van een mooie toekomst. Je gaat sociale vaardigheden versterken en sociale contacten uitbreiden, haalbare doelen stellen en deze visueel maken. Het vinden van een bij jou passende dagbesteding of vrijwilligerswerk wordt dan veel makkelijker.

Lees meer hierover op de pagina Re-Intregratie/Herstellen doe je Zelf