Laatste BAB nieuws

Vanaf heden hebben wij weer een Open Info Desk.

Op ons kantoor aan de Gaarde 51 (Vrederust) en binnenkort ook (weer) in Haagse Hout/ Mariahoeve.Klik hier voor (nog) meer informatie.  

In de BAB Agenda zie je in een oogopslag welke activiteiten we organiseren.Stichting BAB organiseert regelmatig workshops, lezingen, cursussen en trainingen. De meeste zijn gratis of anders tegen kostprijs. 

Kijk in onze BAB Agenda of op de Vrijwilligersacademie van Den Haag Doet.  

Vacatures

Wij werven onze vrijwilligers altijd via de vacature bank van PEP/Den Haag Doet. Kijk daar voor onze, maar ook andere, leuke vrijwilligersvacatures. Hier volgt een korte samenvatting:

- Voor ons ImpulsWoortblind Praat en Ontmoet Café in Den Haag zijn wij op zoek naar een tweetal vrijwilligers. (Vacaturenummer T965053

- Onze Stichting heeft sinds 1 januari dit jaar een nieuwe en eigen locatie op De Gaarde 51 in Den Haag. We willen dat natuurlijk feestelijk vieren met een tweetal open dagen met onze vrijwilligers en (zakelijke)relaties. (Vacaturenummer T965059)

Kijk, met de vacaturenummers bij de hand, op de website van Den Haag Doet voor meer uitgebreide informatie. *  Alleen daar kun je ook reageren op de vacatures.  * 

''Margriet (52) weet sinds vijf jaar dat ze autisme heeft'' 

Ze voelde zich altijd al anders dan anderen. Maar aan autisme had Margriet Pakvis (52) nooit gedacht. Tot ze vijf jaar geleden de diagnose ASS kreeg. “Eindelijk snapte ik waardoor ik steeds weer vastliep in mijn leven.”

Lees het hele verhaal op (klik op de blauwe link)   https://www.libelle.nl/huis-tuin-feestje/dit-is-mijn-leven-autisme/ 

Informatie over de cursus 'Herstellen doe je Zelf' 

Woon je in Den Haag, ben je behandeld in de GGZ, ben je 18 jaar of ouder en wil je voorbereid worden op vrijwilligerswerk? Dan is de training Herstellen Doe Je Zelf wat voor jou!  

Voorbereiding op vrijwilligerswerk.

De training "Herstellen doe je Zelf" is speciaal voor degene die last hebben (gehad) van psychische klachten die zoeken naar passende dagbesteding of vrijwilligerswerk.

De training wordt gegeven door ervaringsdeskundige begeleiders. Zij zijn dezelfde weg gegaan. Termen als "eigen kracht" en "zelfredzaamheid" krijgen pas waarde met een goede voorbereiding. Eerst geef je het verleden en de tijd in de GGZ een plekje. Welke sterke eigenschappen heb je gebruikt om overeind te komen in die tijd? Daarna focussen we ons op hoe je deze talenten kunt gebruiken voor het opbouwen van een mooie toekomst. Je gaat sociale vaardigheden versterken en sociale contacten uitbreiden, haalbare doelen stellen en deze visueel maken. Het vinden van een bij jou passende dagbesteding of vrijwilligerswerk wordt dan veel makkelijker.

Lees meer hierover op de pagina Reïntregratie/Herstellen doe je Zelf.  

Mededeling.  

Met een gevoel van intens verdriet hebben wij op 5 september 2019 afscheid moeten nemen van Wladyslav Pauw Van Hanswijck de Jonge, onze vaste medewerker van het eerste uur. Wlady was al bijna een jaar erg ziek, maar hield tot op het laatst, samen met ons, hoop op herstel. Zijn uiterst positieve instelling voor het leven, doortastend en respectvol, is een blijvend voorbeeld voor ons allemaal.Stichting Buitengewoon Actieve Breinen en haar medewerkers zullen de komende dagen met gepaste rouw de meest onvermijdelijke zaken afhandelen. Namens al deze medewerkers condoleren wij zijn naaste familie, zijn verloofde en haar familie en zijn vele, vele vrienden. Wij wensen hen veel kracht en wijsheid in deze dagen.


Opbellen
E-mail